Háromszáz dolgozójától válik meg a Netflix

Mindezt azok után lépi meg a Netflix, hogy hosszú-hosszú idő után az idei év elején számolt be az előfizetések számának csökkenéséről. 

A Netflix tegnap megerősítette, hogy körülbelül 300 fős leépítést hajtott végre. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy már éve elején is az előfizetők számának gyengélkedéséről számolt be, és lehet, hogy a helyzet azóta sem javult. Érdekes indikátor lehet, hogy májusban 150 munkahelyet szüntetett meg, miután áprilisban a fandom weboldalán, a Tudumon is felszámolta a munkahelyek egy részét. A Tudum egyébként mindössze öt hónappal korábban indult, tehát nem lehet azt mondani, hogy egy igazi sikersztori. A Netflix szóvivője csütörtökön egy e-mailben nyilatkozva azt írta, hogy továbbra is jelentős beruházásokat hajtanak végre, de ezekre a dolgozói létszámot illető kiigazításokra mindenképpen szükség volt.


netflix reklámok
Fotó: Global News

Mégpedig azért, hogy a költségeik a lassabb bevételnövekedéssel összhangban emelkedjenek, ezt pedig másként nem lehetett megoldani. Az elbocsátásokra azt követően került sor, hogy a vállalat áprilisban bejelentette, 10 év óta először veszített előfizetőket. Arról számolt be, hogy 2022 első negyedévében 200 ezer előfizetővel volt kevesebb, és akkor azt prognosztizálták, hogy áprilistól júniusig további 2 millió előfizető elvesztésére számít. Fontos részlet, hogy a streaming szolgáltató az előfizetőveszteségért a jelszómegosztást és Oroszország ukrajnai invázióját okolta. Azt mondta, hogy az Oroszországból történő távozása miatt 700ezer felhasználót veszített. A streaming-térség is egyre zsúfoltabbá válik az olyan új szolgáltatások, mint a Disney Plus, az HBO Max és a Paramount Plus csatlakozásával. Összességében a Netflixnek 2021 végén 11 300 alkalmazottja volt.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?