Az Apple Watch mentette meg a folyóba esett nő életét

Az Apple Watch SOS funkcióját szerencsére nem használják túl sokan, de a mostani példa is mutatja, hogy életmentő tud lenni. 

Azt lehet mondani, hogy az Apple Watch vészhelyzeti funkciója egy olyan lehetőség, amit reméljük, minél kevesebben használnak. Aki viszont mégis, annak bizonyára nyomós oka van rá, és ilyenkor rendkívül hasznos tud lenni. Így volt ez annak a nőnek az esetében is, aki a Columbia folyóba esett, és a lába egy szikla alá szorult. Tekintve, hogy a hölgy mindenét a közeli padon hagyta, beleértve a telefonját is, a parton pedig nem járt senki, meglehetősen nehéz helyzetbe került. Már csak azért is, mert a folyó hőmérséklete messze nem volt komfortosnak nevezhető, mivel a híradások szerint mindössze 13 °C-os volt a víz.


Szerencsére az Apple Watch kéznél volt, így azon keresztül értesíteni tudta a vészhelyzeti szolgálatokat, akik – mivel az óra megadta a pozícióját – hamarosan a helyszínre érkeztek. Habár kissé nehezen, de sikerült a nőt kiszabadítani szorult helyzetéből, így a mentőakció pozitív végkifejlettel zárult. Ami már csak azért is nagyon fontos, mert a hölgy 30 percet töltött a hideg vízben, és a kimerültség mellett a hipotermia tünetei is kezdtek megjelenni nála. Az óra SOS funkciójának aktiválása pontosan a jelentősége miatt nem túl bonyolult, a tekerő alatti gomb néhány másodperces megnyomásával indítható. Korábban egyébként egy szakadékba zuhant férfit sikerült kimenteni úgy, hogy használta a funkciót.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?