Mate Xs 2: Megalkotta az eddigi legvékonyabb összehajtható mobilt a Huawei

Minden idők legvékonyabb összehajtható okostelefonja, a Mate Xs 2 debütált a Huawei Technologies törökországi termékbemutatóján. 

Az okostelefon 7,8″-es, 2480 x 2200 felbontású True-Chroma összecsukható kijelzőt és a HUAWEI XD optikát támogató kamerarendszert. A képernyőt tükröződésmentes nano optikai réteggel látták el, ezáltal a kijelző kevesebb fényt ver vissza és jobb olvasási élményt nyújt napfényben. Összehajtva a Huaawei Mate Xs 2 19:9-es kijelzőaránnyal rendelkezik.


Súlya mindössze 255 g, amit eddig csak a nem összecsukható okostelefonok tudtak elérni. A készülék kis súlyát az innovatív, könnyű anyagok alkalmazásának köszönheti – így az ultrakönnyű üvegszálaknak a hátlapban, valamint annak, hogy a ház megformálásához a repülőgépiparban használt kiváló minőségű titánötvözeteket és könnyű, de nagy szilárdságú acélt használtak. Ezek az anyagok egyben szilárddá és törésállóvá teszik a Mate Xs 2-t.

A Huawei Mate Xs 2 Qualcomm Snapdragon 888 chippel érkezik, emellett 4600mAh
akkumulátorral szerelték fel, és támogatja a 66W-os gyorstöltést. A Huawei Mate Xs 2 kamerarendszere 50MP felbontású True-Chroma kamerát tartalmaz, emellett a továbbfejlesztett Optics technológia felel a valóságot élethűen visszaadó fényképezésért. A csúcstelefonból továbbra is hiányoznak a Google szolgáltatások, és 5G modult sem kapunk.

A Huawei ultravékony összehajtható telefonja Magyarországon sajnos nem lesz elérhető. Az európai piacon meglehetősen borsos áron, 1999 euróért szerezhető be, amely jelenlegi átfolyamon kb. 800 ezer forintot jelent.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?

google pixel

Megjött a Google esze

Döbbenetes, de évek után rájöttek arra, hogy amit eddig csináltak, az hülyeség volt.