Szupergyorsan tölt az elektromos autókba szánt új akkumulátor

1000 kilométeres hatótávot biztosít az elektromos autónak a CATL új akkumulátora, ráadásul a töltés is villámgyors. 

Régóta várják az elektromos autók rajongói, hogy végre nagyobb legyen az EV-k hatótávja, hiszen a 400-600 kilométer a gyári ígéret, a gyakorlat sokszor ennek csak a fele (fűtés, klíma, hideg, meleg, stb…). A világ legnagyobb EV-akkugyártója, a CATL most bemutatta az 1000 kilométeres hatótávot ígérő csomagját.


A CATL Kirin akkumulátora 13 százalékkal nagyobb kapacitást kínál, mint az ugyanakkora Tesla 4680-as cellák. A speciális technológia révén a csomag 72 százaléka akkucella, így az energiasűrűség 255 Wh per kilogramm. A csomag nagy felületű folyadékhűtés segítségével jelentős előrelépést hozhat a hőleadás, hőkontroll terén, sőt, a gyorstöltés kapcsán is.

Ami azt illeti, a Li Auto már tesztelt olyan prototípust, amelybe 400 kilométeres hatótávolságot tankoltak 10 perc alatt. Az új Kirin akkut 2023-ban kapják meg a gyártók.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: CATL

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?