Bennfentes kereskedelmet folytatott az Apple korábbi top ügyvédje

Beismerte bűnösségét Gene Levoff: 5 éven át kereskedett az Apple negyedéves beszámolóinak közzététele előtt. 

Gene Levoff korábban az Apple legfőbb üzleti ügyvédje volt, most azonban bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádban: amely szerint 5 éven át bennfentes kereskedelmet folytatott, az Apple negyedéves beszámolóinak közzététele előtt.


A 48 éves, kaliforniai Levoff hat tőzsdei csalási vádpontban is bűnösnek vallotta magát a bíróságon, és több, az Apple-nél betöltött vezető pozíciójával is visszaélt. A jelentések szerint 2011 és 2016 között 604 ezer dollárt keresett illegálisan, 14 millió dollár mozgatásával.

A vád szerint figyelmen kívül hagyta a tiltást, amely szerint a jelentés közzététele előtt tilos volt kereskedni, továbbá a cég bennfentes kereskedelem elleni irányelveit is, amelyek végrehajtásáért pont ő volt felelős.

Bár elvileg 20 év börtönt és 5 millió dolláros büntetést is kaphatna, szakértők szerint az Apple-től 2018 szeptemberében, 5 hónappal a vádemelés előtt kirúgott Levoff sokkal kevesebbet kap a csalásért.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Sky News

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?