Nem jönnek Európába a Xiaomi első Leica-mobiljai

Nagy durranás lett a Xiaomi 12S Ultra, itt van a 12S és a 12S Pro is, de egyik sem jön a nemzetközi piacra. 

Régóta nem volt titok, hogy érkeznek a Xiaomi Leica-kamerás mobilja, a Xiaomi 12S széria. A 12S, 12S Pro és 12S Ultra be is mutatkoztak, előbbiek alapvetően Leica-feliratot kaptak, utóbbi valóban nagy durranás lett, dizájn és hardver szempontjából is.


Sajnos azonban a Xiaomi egyik készüléket sem dobja piacra a nemzetközi piacon, így Európában sem. Az esetleges import pedig azért kockázatos, mert hálózatkezelési szempontból mások a kínai modellek, így hiába a lecserélt ROM, telefonnak nem biztos, hogy beválnak a méregdrágán importált készülékek.

A Xiaomi az Android Authority számára külön is megerősítette, hogy csak Kínában lesznek elérhetőek az új modellek. Hozzátették viszont, hogy a Leicával hosszú távú együttműködést kötöttek, ami messze túlmutat a szérián, és a nemzetközi piacra is kiterjed. Ebből sejthető, hogy errefelé más Leica-mobilok lesznek elérhetőek. Mostanra persze megszokhattuk, hogy a kínai gyártók nagy újdonságainak csak egy része jut el errefelé, akkor is jelentős késéssel.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Xiaomi

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?