Másnaposság elleni tablettát fejlesztettek ki svéd tudósok

A svéd Myrkl nevű másnaposság elleni tabletta egy óra elteltével akár az alkohol 70 százalékát is képes lebontani. 

Bár a másnaposság legnagyobb ellenszere, hogy nem iszunk alkoholt, ha mégis megtörtént a baj, és túllőttünk a célon, akkor különféle táplálékkiegészítőkkel és házi praktikákkal (húsleves, kóla, pácolt hering) segíthetjük, hogy minél hamarabb túl legyünk a macskajajon. A svéd De Faire Medical gyógyszercég most egy új, másnaposság űző tablettával rukkolt elő, amely ígéretük szerint képes lebontani az alkohol nagy részét, mielőtt az a májba jutna.


A gyártók szerint a Myrkl nevű tabletta aktivál bizonyos baktériumokat (Bacillus subtilis és Bacillus coagulans), aminosavat (L-ciszteint) és a B12-vitamint a bélben, amelyek segítségével az alkoholt vízzé és szén-dioxiddá bontja, mielőtt az elérné a májat – írja az Euronews. Egy csomag 30 darab tablettát tartalmaz, és 30 fontba kerül, ami a jelenlegi árfolyamon több mint 14 ezer forint. A dobozban kétféle gyógyszer található: az egyiket 12 órával, a másikat 1 órával az alkoholfogyasztás előtt kell bevenni.

Bár az eredmények biztatóak, sokan szkeptikusak a Myrkl hatékonyságát illetően. „A bizonyítékok jelenlegi állása szerint nincs olyan termék, amely megelőzhetné vagy gyógyíthatná a másnaposságot” – nyilatkozta Sally Adams, a Birminghami Egyetem Pszichológiai Karának docense az Euronews Nextnek. A kutató szerint a másnaposság egy rendkívül összetett állapot, épp ezért „gyógyítani” is nagyon nehéz.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?