Donald Trump nagyon berágott Elon Muskra

Donald Trump igencsak zokon vette, hogy a világ leggazdagabb embere, Elon Musk visszalépett a Twitter megvásárlásától. 

A magát szólásszabadság abszolutistának nevező üzletember korábban ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy visszavonja az exelnök Donald Trump letiltását a közösségi oldalról. A The Wall Street Journal áprilisban belső forrásokra hivatkozva írta meg, hogy Muskot nagyon meglepte, hogy Donald Trump még mindig ki van tiltva a platformról.


A TechWorldön is írtunk róla, hogy Musk eláll a Twitter felvásárlásától, méghozzá arra hivatkozva, hogy a vállalat nem teljesítette a szerződésben foglaltakat. A közösségi oldal válaszul már fel is bérelt egy menő New York-i ügyvédirodát, hogy az üzletembert 1 milliárd dolláros kártérítésre kötelezze az elállás miatt.

Most, hogy az üzlet meghiúsulni látszik, az Egyesült Államok egykori elnöke, Donald Trump is belerúgott egyet a Tesla vezérébe – írja az Insider. Az exelnök kamugépnek nevezte Muskot egy alaszkai kampánybeszédben, ahol a „baloldali cenzúráról” és a szólásszabadság visszaállításáról elmélkedett. „Tudod, azt mondta a minap: Ó, én még soha nem szavaztam republikánusra. Azt mondtam, én ezt nem tudtam, nekem azt mondta, hogy rám szavazott. Szóval ő is csak egy újabb barom művész” – mondta Trump. Ennek előzménye, hogy Musk egy májusi, Miami-ban tartott technológiai konferencián azt mondta, hogy talán soha életében nem szavazott republikánusra, túlnyomó többségben csak demokratára szavazott.

Elon Musk május közepén jelentette be, hogy felfüggeszti a Twitter megvásárlását, mivel nem sikerült bizonyosságot kapnia arról, hogy a cég mely számítások alapján jutott arra a megállapításra, hogy a napi aktív felhasználói bázis kevesebb mint 5 százalékát teszik ki a spam vagy kamu profilok.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?