sega genesis mini 2
Kép: Techeblog

Aki kedveli az 1989-ben megjelent konzolt, annak biztos nagy hír, hogy október 27-én kerül a boltokba a Sega Genesis Mini 2. 

Immár hivatalos a dátum, miszerint október 27-én lehet nyitni a pénztárcát annak, akinek az álma egy Sega Genesis Mini 2. Ugyanakkor rossz hír, hogy a megjelenés a tengerentúlra vonatkozik, és kizárólag az Amazon kínálatában lesz elérhető. Legalábbis az induláskor biztos. Játékok terén olyasmikre lehet számítani, mint az  After Burner 2, Bonanza Brothers, Fantasy Zone, Lightening Force, Night Striker (SEGA CD), Ninja Warriors (SEGA CD), OutRun, OutRunners, Rolling Thunder 2, Shining Force CD (SEGA CD), Sonic 3D Blast, Sonic CD (SEGA CD), Splatterhouse 2, Super Hang On, Vectorman 2, és Virtua Racing. Ez természetesen nem az összes cím, amivel majd el lehet ütni az időt, mivel félszáznál is több játékhoz férhet hozzá a felhasználó.

Az áráról semmit nem tudni, de a hasonló tudású konzolok a japán Amazonon 100 dollár körül mocorognak, ami a cikk írásának pillanatában bő 40ezer forintnak felel meg, plusz a posta. Az amerikai piacon kívül Sega Mega Drive Mini-ként forgalmazott első verzió ősszel megjelenő tesója a gép mellett kap még egy vezetékes kontrollert, USB csatlakozós tápot, valamint HDMI kábelt. A vezérlő kábele egyébként 2 méteres, tehát nem a fél nappalit betöltő tévékre optimalizált, hanem valami szolidabb átlós képernyőre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!