A volt német kancellár nevében akarták átverni az Európai Központi Bank elnökét

Az Európai Központi Bank elnökét akarták átverni a hackerek, kihasználva Christine Lagarde és Angela Merkel ismeretségét. 

Ismeretlen hackerek megpróbálták átverni az Európai Központi Bank elnökét. Rá akarták venni Christine Lagarde elnököt, hogy engedje meg nekik, hogy a nevében nyissanak egy WhatsApp-fiókot. A hackerek a volt német kancellárnak, Angela Merkelnek álcázták magukat.


Végül a szakemberek lefülelték a támadókat, így semmilyen adat nem került veszélybe, de vizsgálatot indítottak.

Jól értesült források szerint a hackerek Merkelnek adták ki magukat, majd hitelesítési kódot kértek az EKB elnökétől, hogy nyithassanak az ő telefonszámára egy WhatsApp-fiókot. A német hírszerzés egyébként már figyelmeztette a politikusokat, hogy hasonló várható, de a célpontokat nem nevezték meg előre.

A taktika nem új egyébként, meglévő ismeretségeket használnak ki a támadók, de magas rangú politikai személyeknél ritkább a hasonló próbálkozás.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Reuters

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?