Kép: Blockworks

Valójában több mint 600 millió dollárral lett szegényebb a népszerű kriptojáték, az Axie Infinity mögött álló cég, ami teljes kártalanítást ígért a játékosoknak. 

Digitális tolvajok több mint 600 millió dollár értékű kriptopénzzel távoztak a közelmúltban egy kibertámadás során, amely a világ egyik legnépszerűbb NFT videojátékát, az Axie Infinityt támogató hálózatot érte. A Ronin hálózatot hídként használják a kriptojáték és a blokkláncok között, hogy kriptopénzeket juttassanak ki és be az Axie Infinitybe. A Ronin hálózat, az Axie Infinity-t birtokló Sky Mavis által kifejlesztett blokklánc, kedden egy blogbejegyzésben megerősítette a hackelést, és azt is, hogy hat nappal korábban, március 23-án történt, ahogy arról korábban a Reuters is beszámolt. A támadók 173 600 ethert zsákmányoltak a Ronin blogbejegyzése szerint, amit az Axie Infinity Twitter-oldalán is megerősítettek.

Kép: CoinDesk

A Ronin azt írta, hogy a Chainalysis nevű blokklánc-nyomkövető céggel együttműködve próbálják lenyomozni az ellopott pénzeket. A Sky Mavis COO-ja, Aleksander Larsen a Bloombergnek elmondta, hogy a vállalat megtéríti azoknak a játékosoknak a kárát, akik a hack miatt elvesztették pénzüket. “Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a lehető leghamarabb visszatérítsük a játékosainknak” – mondta Larsen a Bloombergnek, hozzátéve, hogy ezen viszont még dolgozniuk kell. Az Axie Infinity egy Pokemon-szerű videojáték, amelyet számítógépen játszanak, ahol a játékosok “axie”-nek nevezett digitális szörnyeket tenyésztenek és harcolnak velük, amelyek nem fungibilis tokenekhez (NFT) kapcsolódnak. A játékosok a játékban kriptopénzeket kereshetnek, amelyekkel a játékon kívül is kereskedhetnek egyes kriptopénz-tőzsdéken. A Business Insider India szerint 2021-ben 3,5 milliárd dollárnyi NFT futott át az Axie Infinityn.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!