2022 második negyedévében közel egymillió előfizető pártolt el a Netflix streamingszolgáltatótól, a vállalat örül neki, hogy csak ennyien. 

Sokan és sokat cikkeztek róla, hogy lejtmenetbe kapcsolt a Netflix, miután 2022 első negyedévében mintegy 200 ezer előfizetőtől kellett búcsút intenie a cégnek. Bár ez elsőre nem tűnik soknak, tekintve, hogy tíz év óta az idei negyedévben csökkent először az előfizetői szám, már egészen máshogy cseng a történet, ráadásul az sem szépít a helyzeten, hogy több száz dolgozójának mondott fel a vállalat. A következő időszakra ráadásul még rosszabbat prognosztizált magának a streamingszolgáltató: előzetesen 2 millió júzer elvándorlásával számoltak – legalábbis papíron.

A mostani jelentés még az előzőnél is több, mintegy 970 ezer előfizető elvesztéséről számolt be, ami bár nem hangzik túl jól, mégis lényegesen elmarad az előzetesen becsült kétmilliótól. A cég vezérigazgatója, Reed Hastings a „jó eredményt” a Stranger Things 4. évadának tudta be, amely valóban fenomenálisat ment. A legtöbben egyébként az Egyesült Államokban és Kanadában mondták fel a Netflixet, de Európában is jó páran döntöttek úgy, hogy egy időre (vagy örökre) búcsút intenek a szolgáltatónak – írja a BBC.

Bár a Netflix továbbra is vezető szerepet tölt be a streamingszolgáltatók között, nem pihenhet meg, ugyanis egyre élesedik a piac a rivális szolgáltatók (HBO Max, Disney+, Amazon Prime, Apple TV) szorítása miatt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!