Ez a kínai robottaxi, amiben már kormány sincs

Kormány nélküli önvezető járművet mutatott be a napokban a Baidu. 

A kínai keresőóriásként ismert Baidu a napokban mutatta be az új önvezető járművét, a lecsatolható kormánnyal rendelkező (vagyis inkább kormány nélküli) Apollo RT6-ot. A robottaxik elvileg jövőre állnak szolgálatba Kínában.


Egy ilyen autó már csak 37 ezer dollárnak megfelelő összegbe kerül majd, így több tízezer robottaxit üzemeltetnének. Feleannyiba kerülne minden, mint egy mai taxinál. Elvileg 4-es szintű önvezetést kínál a jármű, emberi beavatkozás nélkül halad, 8 LiDAR és 12 kamera segítségével.

Érdekesség, hogy Elon Musk és a Tesla 2024-re ígérik a kormány és pedálok nélküli robottaxit, de a Waymo is mutatott tavaly kormány nélküli megoldást, éveken belüli érkezést ígérve. A hatóságok mindenesetre a legtöbb helyen még nem bólintottak rá minderre, még a mostani Baidu járműnél sem. A Baidu azt ígéri, az autója 20 évnyi vezetési tapasztalattal rendelkező sofőrhöz hasonlóan halad az utakon.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?