A Pentagon nemrégiben bejelentette, hogy irodát nyit az azonosítatlan repülő tárgyak (UFO) nyomon követése céljából. 

Egyre több ország és szervezet dönt úgy, hogy csoportokat hoz létre a köznyelvben csak UFO-nak jelenségek ellenőrzésére. Most az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, a Pentagon jelentette be, hogy egy olyan különleges ügyosztályt nyit, ahol az űrben, az égen és a víz alatt közlekedő ismeretlen objektumokra koncentrálnak.

Az All-domain Anomaly Resolution Office nevű iroda feladati közé tartozik, hogy összegyűjtse és megvizsgálja az UFO-észlelésekről szóló különféle jelentéseket, amelyek az USA bizonyos szerveitől beérkeznek – írja a Vice. Ide tartoznak például a katonai létesítményekben, műveleti, kiképzési területeken és különféle speciális intézményekben felhalmozott UFO-jelentések is.

Az USA védelmi minisztériuma tavaly novemberben egy másik osztály, a Repülő Tárgyak Azonosítását és Kezelését Koordináló Csoport (AOIMSG) megalakulását is bejelentette, melyet az UFO-ügyekről szóló jelentések kivizsgálásával bíztak meg.

A Pentagon még tavaly áprilisban tett közzé három videót, amelyeken UAP-ok, azaz azonosítatlan légi jelenségek láthatók. Később több ilyen felvétel is napvilágra került, majd a kormányzat tavaly júniusban közzétett egy jelentést is, amelyben 144 esetről számoltak be.

Ugyan nem zárható ki annak lehetősége, hogy földönkívüli lényeket észleltek a felvételek készítői, a minisztérium álláspontja szerint az egyes esetek lehetnek akár természeti jelenségek, vagy épp egy másik ország – például Kína vagy Oroszország – technológiái is, továbbá az sincs kizárva, hogy helyi, azaz amerikai szervezetekhez köthetőek a látott események.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!