Kormány nélküli önvezető autókat akarnak Amerikában

A GM és a Ford is azért kampányol az amerikai hatóságoknál, hogy engedélyezzék a kormány nélküli önvezető autókat. 

Az amerikai General Motors és a Ford egyaránt arra kérték az amerikai közlekedésbiztonsági hatóságot, hogy engedélyezze korlátozott számban a kormány és pedálok nélküli önvezető járművek alkalmazását az utakon.


Az NHTSA 30 napos, nyilvános eszmecserét vár a témában, korlátozott számban engedélyezhet effajta autókat használni. Mindkét gyártó évi 2500-at dobna piacra, taxizás és áruszállítás céljából.

A GM és a Cruise egyébként már év elején közölte, hogy kormány, pedálok, index, tükrök és ablaktörlő nélkül önvezető autókat akar az utakon működtetni. Metrószerű ajtókkal felszerelt, kormány nélküli autók csak akkor indulnának, ha minden utas bekötötte magát. A Ford pedig úgy érvelt a kérés mellett, hogy az aktív irányítóeszközök (kormány, pedál) elfogadhatatlan kockázatot jelentene az effajta eszközök biztonságára. Ők is önvezető hibrideket akarnak, taxizáshoz és kiszállításokhoz.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: GM

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?