Mégsem 2024-ben hagyják el az oroszok a Nemzetközi Űrállomást

Moszkvai tisztségviselők arról értesítették a NASA-t, hogy Oroszország várhatóan 2028-ig maradna az ISS-en. 

Mi is megírtuk, hogy Jurij Boriszov, a Roszkoszmosz új elnöke azt közölte a minap, hogy Oroszország 2024-ig vesz részt a nemzetközi űrprojektben, ezt követően űrhajósaik elhagyják a Nemzetközi Űrállomást. Úgy gondolom, hogy addigra elkezdjük összeállítani az orosz orbitális állomást” – mondta Boriszov, hozzátéve, hogy most az új állomás az ügynökségük fő prioritása. Moszkvai tisztségviselők ezzel szemben arról tájékoztatták amerikai kollégáikat, hogy várhatóan 2028-ig maradnának az űrállomáson, ugyanis ekkora készülhet majd el az orosz űrállomás – adta hírül a Reuters.


A NASA a tervek szerint 2031 januárjában nyugdíjba küldi a Nemzetközi Űrállomást, amelyet még 1998 novemberében bocsátottak fel a világűrbe. A békés tudományos együttműködés szimbólumának is tartott űreszköz látványos zuhanással kísérve a Csendes-óceán legkietlenebb” részébe, a Némo-pontba fog becsapódni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?