spotify dalszöveget
Fotó. Business Insider Australia

A Spotify Premium ügyfelek külön lejátszás és keverés gombokat kapnak.

Jelenleg a Spotify ügyfelei csak egy kombinált lejátszás/keverés gombot használhatnak, amely a lejátszási listák tetején jelenik meg. Az albumok számait ezzel a gombbal a megfelelő sorrendben lehet hallgatni, de ez csak azután jelent meg, hogy, hogy Adele tavaly panaszkodott a funkció hiányára.

Hamarosan azonban a Spotify Premium ügyfelek az egész alkalmazásban külön gombokat láthatnak majd a lejátszásra és a keverésre, mind az albumok, mind a lejátszási listák esetében. A változás “az elkövetkező hetekben” érkezik a Spotify iOS és Android alkalmazásaira.

A nem fizető ügyfeleknek persze továbbra is összevissza kell majd végigjátszaniuk a zeneszámokat (és persze a közöttük lejátszódó reklámokat).

Ez a funkció régóta esedékes már – őrültségnek tűnik, hogy a fizető ügyfelek csak nemrég óta hallgathatják az albumok számait az előadó által tervezett sorrendben. Az is igaz azonban, hogy a “régóta esedékes” fogalom a Spotify szemében igazából semmi különös hajtóerővel nem bír. Elég, ha csak a nagyon régóta ígért veszteségmentes HiFi szolgáltatásra gondolunk. Ez ugyanis még mindig nem mutatja jelét annak, hogy 18 hónappal a bejelentés után megjelenne.

Addig pedig lejátszási sorrend ide-vagy oda, nem valószínű, hogy a Spotify lesz az olyan felhasználók kedvence, akik komolyabb hangminőségben hallgatnának zenét otthon, például egy erősebb médialejátszóval, vagy komolyabb DAC-kal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

VIAWhat Hi-Fi