A Twitter és Elon Musk továbbra is egymás haját cibálja

A Twitter és Elon Musk cicaharca kicsit olyan, mint amikor két kutya a kerítés két oldaláról habos csaholással igyekszik igazolni az erőfölényét. 

A Twitter újfent reagált Elon Musk milliárdos azon állításaira, miszerint a vállalat „becsapta” őt annak érdekében, hogy aláírjon egy 44 milliárd dolláros üzletet a közösségi médiaplatform megvásárlásával kapcsolatosan. Musk, aki megpróbál kihátrálni az üzletből, a múlt héten ellenkeresetet nyújtott be a közösségi oldal ellen a delaware-i bíróságon. Júliusban pedig őt perelte be a cég az egyesülési megállapodás érvényesítéséért, és azt állította, hogy a milliárdos azért próbál kibújni a cég megvásárlása alól, mert személyes vagyona csökkent, és az ügylet így drágább lett. Musk szerint azonban az történt, hogy a platform nem szolgáltatott neki olyan információkat, amelyekkel igazolni tudta volna, hogy több mint 220 millió napi felhasználójának kevesebb mint 5%-a spam-központú vagy hamis.


elon musk twitter
Fotó: The Ringer

Ez azért lenne fontos, mert ez a mérőszám mutatja meg a hirdetési üzletág várható eredményességét. Musk állításaira válaszul benyújtott 127 oldalas jogi beadványban a Twitter „valószínűtlennek és a tényekkel ellentétesnek” nevezte Musk állításait. A vállalat csütörtökön egy tweetben osztotta meg nyilvánosan a dokumentumot, kiválóan eszkalálva ezzel a milliárdossal folytatott jogi viszályt. A jogi beadványban olyan is szerepel, hogy Musk heteket töltött azzal, hogy újabb állítólagos indokokkal állt elő, amelyek teljesen új kifogásokkal próbálták alátámasztani a jogsértést. A közösségi platform szerint ez az egész Musk részéről nem más, mint egy „pereskedésre kitalált mese, amelynek ellentmondanak a bizonyítékok és a józan ész”. Twitterék azt állítják, soha nem vezették félre Muskot, mert a vállalat már korábban nyilvánosságra hozta, hogy a spam- vagy hamis fiókok becsléseinek lehetőségei korlátozottak, és hogy a szám magasabb is lehet. A két fél várhatóan október 17-én áll  bíróság elé, ha addig nem sikerül megegyezniük.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?