Drágább lesz a Cybertruck, mint eddig gondoltuk

Elon Musk a Tesla éves részvényesi közgyűlésén arról beszélt, hogy nem fogják tudni tartani a Cybertruck esetében kitűzött 39 900 dolláros kezdőárat. 

Pontosan két hete tettük közzé a hírt, miszerint jelenleg úgy néz ki, hogy 2023-ban megkezdődhet a Tesla Cybertruck sorozatgyártása. Elon Musk még 2019-ben mutatta be a különleges járgányt, amely formája, megjelenése miatt azóta is izgatja a Tesla-rajongók fantáziáját, és amely az eredeti tervek szerint 2021-ben került volna forgalomba, ám amint az várható is volt, nem tudták tartani az ütemtervet, többször is el kellett halasztani a sorozatgyártás elindítását.


A Tesla vezére most a cég éves részvényesi gyűlésén részletezte, hogy mennyi minden megváltozott azóta, hogy 2019-ben bemutatták a járművet. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az infláció és a megnövekedett alapanyag árak miatt drágább lesz az alapmodell, mint azt korábban tervezték, vagyis a 39 900 dolláros ár egészen biztosan nem lesz tartható. „Utálok rossz hírt közölni” – mondta Musk, ám arról nem árult el részletet, hogy pontosan mennyivel is kell magasabb árral számolniuk azoknak, akik a látványos elektromos járművel szeretnének kocsikázni.

A kisteherautó gyártására a tervek szerint a Texasban található austini üzemben kerül majd sor, ahol a Tesla jövőbeni futurisztikus kinézetű robottaxija is készülhet.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?