Az Ikea viccelődött egy jót a kolbászos „James Webb-fotón”

Az Ikea sem hagyta szó nélkül annak a francia tudósnak a húzását, aki egy kolbászról készült fotóról azt állította, hogy a Naphoz legközelebb eső csillagról készült a James Webb űrtávcsővel. 

Hatalmasat ment az interneten Etienne Klein francia csillagász nem mindennapi tréfája, aki egy spanyol kolbászról, vagyis egy chorizóról posztolt egy sejtelmes képet a Twitteren, majd azt írta hozzá, hogy a kép a Proxima Centuriról készült, a Naphoz legközelebbi csillagról. Még egy kevés elérzékenyülést is megengedett magának a kutató: „Micsoda részletgazdagság. Minden nap egy új világ tárul elénk” – írta. A poszt hatalmas sikert aratott, több ezren osztották újra a kolbászról készült képet, gondolván, hogy a James Webb egy újabb történelmi fotójáról van szó. Miután többen ellenérzésüket fejezték ki az esettel kapcsolatban, a csillagász végül elnézést kért, majd hozzátette, hogy ennek célja mindössze annyi volt, hogy felhívja a figyelmet arra, mennyire óvatosan kell bánni a hatásosnak tűnő képekkel.


Nem sokkal az ügy kirobbanása után, a svéd bútorgyártó-óriás, az Ikea is reagált az ál-James Webb fotóra, méghozzá egy felettébb frappáns Facebook-poszttal.

https://www.facebook.com/IKEAHU/photos/a.556686311023634/8595425177149667

A James Webb első teljes értékű fotóját egyébként az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden publikálta a Fehér Házban tartott bemutató keretében közép-európai idő szerint július 11-én este 11 körül.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?