Tovább folytatódik Elon Musk és a Twitter drámája, Musk újabban egy nyilvános vitára hívta ki a közösségi mikroblog fejesét. 

Már hónapok óta hangos a sajtó Elon Musk Twitter felvásárlása körül, amelyből végül nem lett semmi, mivel a világ leggazdagabb embere elállt a 44 milliárd dolláros üzlettől. Musk saját állítása szerint azért döntött így, mert a Twitternek nem sikerült bizonyosságot adnia arról, hogy mely számítások alapján jutott arra a megállapításra, hogy a napi aktív felhasználói bázis kevesebb mint 5 százalékát teszik ki a spam vagy kamu profilok.

Az üzlet felbontása óta folyamatosan megy az adok-kapok, ahogy múlt heti cikkünkben írtuk: Musk ellenkeresetet nyújtott be a közösségi oldal ellen a delaware-i bíróságon, júliusban pedig őt perelte be a cég az egyesülési megállapodás érvényesítéséért, és azt állította, hogy a milliárdos azért próbál kibújni a cég megvásárlása alól, mert személyes vagyona csökkent, és az ügylet így drágább lett. Ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy Musk a nagyközönséget sem akarja kihagyni a buliból, ugyanis kihívta egy nyilvános vitára a Twitter vezérigazgatóját, Parag Agrawalt, amelynek témája nem más, mint a hamis vagy spam-felhasználók napi aránya lenne. .

Musk mindezek mellett még a követőit is megkérdezte a dologról egy szavazás keretében: a cikk írásának pillanatában a válaszadók 64.9 százaléka véli úgy, hogy a Twitter nem mond igazat, vagyis a hamis és spam profilok napi aránya nem öt százalék alatt van.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!