Szupervékony, összehajtható telefonnal jön a Xiaomi

A Xiaomi tegnap mutatta be második generációs összehajtható telefonját, a Mi Mix Fold 2-t. 

A Xiaomi csütörtökön bemutatta második generációs összehajtható telefonját, ezzel még sűrűbbé téve ezt a hetet, amelyiken a Samsung és a Motorola is felfedte saját összehajtható telefonjait. A Mix Fold 2, a kínai vállalat első összecsukható telefonjának iterációja amit úgy lehet nyitni és zárni, mint egy könyvet. Összehajtogatva a készülék 11,2 mm-es vastagságú, ami azt jelenti, hogy ez a világ legvékonyabb, kereskedelmi forgalomban kapható, ilyen módon összehajtható telefonja. Körülbelül 4 mm-rel vékonyabb, mint a Samsung nemrég bemutatott Galaxy Z Fold 4-e. A Xiaomi az úgynevezett micro waterdrop zsanérjának tulajdonítja a vékony kialakítás megvalósíthatóságát, amely lehetővé teszi a rugalmas kijelzőpanel „szorosabb” összehajtását a 8,8 mm magas zsanérszerkezettel. A Mix Fold 2 két kijelzővel rendelkezik: Egy 6,56 hüvelykessel a borítón, ami kinyitáskor egy 8 hüvelykes belső képernyővé bővül. Ami a kamerákat illeti, van egy 20 megapixeles előlapi szenzor, és három kamera a hátlapon.


A Mix Fold 2 a Qualcomm legújabb Snapdragon 8 Gen Plus 1 lapkakészletét kapta, amely a Samsung és a Motorola legújabb összehajtható telefonjaiban is megtalálható. Emellett Harman Kardon kettős hangszóró-összeállítással, 4500 mAh-s duplacellás akkumulátorral és 67 W-os gyorstöltési támogatással is rendelkezik. A Mi Mix Folds alapváltozatának ára 8 999 RMB, ami a jelenlegi árfolyamon átszámítva körülbelül 1335 dollár, de egyelőre csak Kínában lehet kapni. Érdemes tudni, hogy az összehajtható telefonok a teljes okostelefon-piacnak csak egy szeletét teszik ki, bár a szállítások 2021-ben drámaian megnőttek 2020-hoz képest. Az International Data Corporation szerint 2021-ben 7,1 millió összecsukhatót szállítottak, ami 264,3%-os növekedést jelent 2020-hoz képest.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?