A CyberOne nevű robot a Xiaomi Robotics Lab második fejlesztése a tavaly augusztusban bemutatott CyberDog után. 

Elmúltak már azok az idők, amikor nagy számnak számított, ha egy szórakoztató elektronikai vállalat egy különlegesebb mobillal állt elő, ma már ennél többre van szükség, például egy emberszerű robotra, ami körbe körbe jár a színpadon. A Xiaomi most csütörtökön bemutatott humanoid robotja első pillantásra nem éppen egy Atlas vagy Digit – legalábbis ami a mozgását illeti, semmiképpen sem –, ám kétségkívül izgalmas vállalásnak ígérkezik, kérdés, mi valósul majd meg belőle.

A gyártó közlése szerint a robot képes érzékelni maga körül a teret, valamint felismerni az egyéneket, gesztusokat és kifejezéseket, lehetővé téve a számára, hogy ne csak lássa, hanem fel is dolgozza a környezetét. A világgal való kommunikáció érdekében a CyberOne-t egy saját fejlesztésű szemantikus intelligenciával és egy érzelemfelismerő rendszerrel is felvértezték, amely képes osztályozni az emberi érzelmeket. A robot állítólag felismeri a boldogságot, és akár meg is vigasztalja a felhasználót, ha azt látja, hogy az szomorú.

xiaomi CyberOne
Fotó: Xiaomi

A CyberOne természetesen nem az egyetlen humanoid robot a piacon. A Tesla évek óta dolgozik Optimus nevű robotján, amelyet olyan munkákra szánnak, amiket az emberek nem szívesen végeznek el, nemrégiben pedig a Dyson jelentett be egy terméket, amely a ház körüli munkát venné le a vállunkról.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!