Furcsa külsejű objektumra bukkantak a Csendes-óceán egyik lakatlan szigetén a Google Earth segítségével. 

Egy Googlemapsfun nevű TikTok felhasználó érdekes objektumra hívta fel a figyelmet a Csendes-óceán egyik kietlen részén, a kiribati Starbuck-szigeten. A tárgy úgy néz ki, mint egy hosszúkás alakú fémhulladék, és a felhasználó szerint nem kizárt, hogy egy lezuhant földönkívüli hajó roncsa látható a felvételen.

@googlemapsfun

What do you think??💀 #googleearth #googlemaps #googlemapsfun

♬ Scary – Background Sounds

Mivel a korallsziget mindössze nyolc kilométer hosszú, 3.2 kilométer széles, és nem élnek rajta emberek, okkal merül felt a kérdés, hogy a roncs vajon hogyan került a szigetre. A kommentelők egy része szerint valóban egy lezuhant földönkívüli tárgy lehet, semmi más, ám olyanok is akadtak, akik úgy vélik, hogy a hajó nem lezuhant, hanem odavonszolták. Mások szerint a roncsoknak ennél jóval földhözragadtabb oka van, ugyanis többen is felhívták a figyelmet arra, hogy a felvételen látható objektum egy összetört hajó orra, ami még az 1800-as években feneklett meg. Volt aki konkrétumokat is közölt: szerinte a 1896. augusztus 7-én zátonyra futott Seladon nevű norvég hajó orra látható a képen.

A Starbuck-sziget egy lakatlan korallsziget a Csendes-óceán középső részén, a Kiribati Central Line-szigetek része. Mivel a szigetet veszélyes zátonyok veszik körül, először 1825-ben lépett rá ember, egy bizonyos Valentine Starbuck, aki a brit L’Aigle bálnavadász hajót vezette.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!