A Lincoln tervezői gyógyszerre ittak kannás bort

A Lincoln Model L100 Concept kinézete olyan, mintha valami nagyon durva buliban rajzolták volna meg a tervezők. 

Nyakunkon a nem túl rövid nevű Pebble Beach Concours d’Elegance, ami az autózás csúcsragadozóinak seregszemléje, és egészen elképesztő dolgokat is látni ilyenkor. Például a Lincolnc Model L100 Conceptet, ami egyébként tisztelgés az 1922-es Model L előtt, ami a vállalat első luxusautója volt. És ha már a gyártó úgy gondolta, hogy tiszteleg, akkor nem is aprózta el, mivel a mostani koncepcióautójuk finoman szólva bátor formákat tartalmaz. Persze egy koncepció nagyon sok esetben pontosan erről szól, és nem arról, hogy majd tömeggyártásba kerülve ilyen négykerekűek árasztják el az utakat.


A járművet teljesen elektromos, autonóm működésre tervezték, amely intelligens vezetési élményt, csatlakoztathatóságot és szoftvervezérelt innovációkat kínál, és amelyet a következő generációs akkumulátorcellás technológiák hajtanak. Amennyiben elolvassuk a gyártó leírását, a szokásos szuperlatívuszok halmaiból azt hámozhatjuk ki, hogy a belső teret variálhatónak tervezik. Ez azt jelenti, hogy az elrendezés lehet olyan, ami „elkülöníti” az utasokat, de megoldható az is, hogy mindenki szemben üljön a másikkal, mint egy kerek asztalnál. A Lincoln szerint a személyre szabott élményt növeli a digitális padló, és a variálható világítás is. A fenti videó egyébként szépen megmutatja, mennyire bátran gondolkoztak a tervezők a koncepció kapcsán, ami egyébként érdekes, de ha választani lehetne, jelen sorok szerzője inkább az 1922-es modellt vinné haza.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?