A vércukorszint mérésére önmagában még nem alkalmas, de egy külső szenzor segítségével együtt most ilyen témában mentett életet egy Apple Watch. 

Az Apple a pletykák szerint szeretne olyan Apple Watch okosórát piacra dobni, amely már vércukor, sőt, vérnyomás mérésére is alkalmas. 2024 előtt azonban nem lesznek kész a szükséges szenzorok. Persze így is sok tekintetben segíthet életet menteni egy ilyen okosóra.

Ezt tapasztalta meg a CNET egyik munkatársa, Justin Eastzer is, akinek az Apple Watch okosórája és a külső vércukorszenzora segített megmenteni az életét. Az egyes típusú diabétesszel küzdő illető egy folyamatosan mérő szenzort használ a vércukorszintjének ellenőrzéséhez, ez a bőrére van rögzítve, és az Apple Watch-ra küld jelzéseket.

Eastzer azt mondja, az Apple okosóra arra figyelmeztette, hogy túl alacsony a vércukorszintje, így időben tudott cselekedni, mielőtt beütött volna a nagy baj.

Az Apple Watch képes egyébként eltárolni a fontos orvosi adatokat, de az elesést is érzékeli, és ilyenkor automatikusan hívhat mentőt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Apple