Stílusosan október 31-én, azaz Halloween napján tart bemutatót az agyi implantátumokkal foglalkozó Neuralink. 

Elon Musk agy-számítógép interfészen dolgozó cégéről legutóbb akkor írtunk, amikor kiderült, újabb társalapító távozott a vállalattól. Akkor a korábbi IBM-es Paul Merolla hagyta ott a céget, a távozásának okára azonban nem derült fény. A céget egyébként nyolcan alapították meg, közülük már csak Elon Musk és Dongjin Seo maradtak a vállalatnál.

Legutóbb akkor sikerült komolyabb eredményt felmutatni a cégnek, amikor közzétettek egy videót, amelyen az látható, amint egy majom a gondolataival a MindPong nevű videójátékkal játszik. Hogy pontosan mire készül a vállalat Halloween napjára, azt nem tudni, ám nem lennénk meglepve, ha valami hasonlóval rukkolnának elő.

A cég jövője egyébként nem alakul valami fényesen: még mindig nem kapták meg az emberkísérletekhez szükséges engedélyeket, ráadásul néhány hónappal ezelőtt panaszt is benyújtott ellene egy nonprofit kutatási és érdekképviseleti szervezet, aki azzal vádolta meg a céget, hogy „silány kísérletek során megcsonkította a majmok agyát, majd hagyta őket szenvedni és meghalni”. 

Elon Musk szerint a módszer új távlatokat nyithat meg a betegségek gyógyításában, segítségével többek között az is elérhetővé válhat, hogy a mozgássérült emberek a számítógépüket vagy a mobiljukat pusztán a gondolataikkal irányítsák.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!