Elon Musk egykori barátnője pénzé teszi az emlékét

Elon Musk fiatalkori barátnője úgy döntött, igyekszik némi pénzt keresni azzal, hogy kivel járt bő 2,5 évtizeddel ezelőtt.

Talán nem meglepő, hogy a fiatal Elon Musk semmivel sem volt másabb, mint akkori társai. Egyetemre járt, barátnője volt, élte világát. Ennek az időszakának egyik szereplője Jennifer Gwynne, akivel nagyjából egy évig járt, mégpedig 1994 tájékán. Mindketten a Pennsylvaniai Egyetem hallgatói voltak, és a húszas éveik elejét taposták. A kapcsolatnak az vetett véget, hogy a Tesla későbbi vezérigazgatója nyugatra ment a Zip2-höz. Ám Muskot ez sem akadályozta meg abban, hogy 1995 decemberében üdvözlőlapot küldjön a lánynak, ami azóta is szinte érintetlen állapotban volt. Most azonban Jennifer úgy döntött, ideje pénzzé tenni ezt az emléket, ami egy aukció formájában ölt testet.


Kép: Techeblog

Teszi mindezt azért, hogy mostohafia főiskolai tanulmányait finanszírozza. Az, hogy egy ilyen személyes emléktől válik meg, leginkább annak köszönhető, hogy Dél-Karolinában (ahol laknak) egy állami főiskola átlagos tandíja körülbelül 12 500 dollár (jelenleg bő 5 millió forint). Az árverés szeptember 14-én ér véget, és a licit jelenleg 1331 dollárnál jár. Ami pedig Elon Muskot illeti, a fentebb említett Zip2 egy olyan cég volt, amely térképeket és cégjegyzékeket szolgáltatott online újságoknak. A Zip2-t végül a Compaq vásárolta fel 307 millió dollárért, ez pedig oda vezetett, hogy Musk társalapítója lett egy online pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalatnak. Amit most PayPal-ként ismerünk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?