Már három kontinensen is gyártják a Tesla nagyon népszerű elektromos SUV-ját, az előrejelzések szerint felülmúlja majd a Toyota Corolla népszerűségét is. 

Bár Európa és Kína is gőzerővel rákapcsolt az elektromos autók gyártására, a hatalmas őrület ellenére még mindig a Tesla a sztár, ezen belül is a Tesla Model Y. Ez a legkelendőbb EV az egész világon, és több bevételt generál, mint bármilyen más autó. Hamarosan pedig már a Toyotára és az egész autóiparra is „fenyegetést” jelent.

A Tesla szerint hamarosan a Model Y lesz a világ legnagyobb darabszámban fogyó autója – az Electrek becslései szerint ez már jövőre megtörténhet, ez pedig azt jelentené, hogy a legendás Toyota Corolla eladásait is felülmúlja a Model Y. Előbbiből évi 1,15 millió talál gazdára.

A Model Y-t csak 2 éve kezdték gyártani, és az ára sem valami elérhető a tömegek számára, így ez mindenképp nagy fordulópont – persze a Teslákkal és Muskkal kapcsolatban mindig van valami botrány vagy hiányosság, így nem lenne meglepő az sem, ha a menetelés csak rövid ideig tartana. A Tesla mindenesetre Texasban, Kaliforniában, Berlinben és Sanghajban is gyártja a modellt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: The Telegraph