Rákapcsol a podcastok versenyében a YouTube

Egyre inkább ráfekszik a podcastos vonal erősítésére a YouTube, újabban még egy saját, dedikált podcast-felületet is elindított. 

A YouTube egyre komolyabb szeletet hasít ki magának a podcastok területén, és folyamatos fejlesztésekkel igyekszik még vonzóbbá tenni a műfajt a hallgatók (és a nézők) számára. A Bloomberg még márciusban számolt be arról, hogy a videómegosztó hatalmas pénzosztással erősítene a versenyben, méghozzá olyan formában, hogy támogatással segíti azoknak a tartalomkészítők munkáját, akik lehajlandók levideózni beszélgetéseiket, és közzéteszik a YouTube-on. Most újabb, erre vonatkozó fejlesztéssel rukkolt elő a videómegosztó, méghozzá nem is akármivel: elindították saját podcastokra szakosodott felületüket – írja a 9to5Google.


A youtube.com/podcast néhány felhasználónak már szabadon elérhető, igaz egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet használni, aki Magyarországról próbál meg belépni, azt egy hibaüzenet fogja fogadni. Külföldi portálok leírása szerint a felület egyelőre közel sem olyan kifinomult, mint a rivális podcast-platformok, ugyanakkor már olyan felkapott műsorok és csatornák is megtalálhatóak rajta, melyeknek több millió feliratkozója van, mint például a The H3 Podcast vagy Logan Paul podcastja,

A felület tesztelése július végén indult, arról viszont egyelőre nincs hír, hogy mikor válik szélesebb körben is elérhetővé, illetve arról sem tudni, hogy Magyarországon elindul-e majd valaha.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?