A szelfi mellett is van élet: fotósbolt nyílt a világvégén

Az Egyesült Királyság egyik csendes szegletében, mindentől távol nyitott meg az a fotósbolt, ami a tökéletes kép elkészítését segíti. 

A 200 megapixeles telefonos kamerák, és a végeláthatatlan mennyiségben özönlő szelfik korában üdítő színfolt, ha valaki hagyományos fényképezőgépet használ. Oké, a mobilos fotózás valahol érthető, hiszen rengetegen akadnak olyanok, akiknek még egy belépőszintű tükörreflexes gép is csak nyűg lenne a nyakában. Arról nem is beszélve, hogy telefonról egyszerűbb azonnal világgá kürtölni valamelyik közösségi platformon, hogy mi vagyunk az élet császárai. Azonban a fotózást továbbra is csupán fényképezőgéppel elképzelő felhasználók számára bizonyára örvendetes érdekesség, hogy a fotózás világnapja alkalmából augusztus 19-én a Wex Photo Video színeiben megnyílt az a fotósbolt, ami az Egyesült Királyság egyik legbékésebb részén, az észak-walesi Snowdonia hegyén, a Moel Hebog tetején nyílt.


Annak ellenére, hogy nem sok látogatót fogadott, ez a bolt mégis nagyszerű választékkal rendelkezik fényképezőgépekből, állványokból és objektívekből azok számára, akik beugranak. Vagyis nem biztos, hogy megfelelő a jelenidőt használni, mivel nem tudni, hogy csupán egy eleve rövid életűnek tervezett reklámfogásról, vagy egy ténylegesen üzemelő üzletről van-e szó. Az viszont biztos, hogy az ötlet azután merült fel, hogy egy felmérést végeztek a fotózási szokások megismerése érdekében, és azt találták, hogy a résztvevők a hibátlan képek készítését szinte mindennél fontosabbnak tartják. Márpedig aki a Moel Hebog tetejére mászik, annak valóban jár a tökéletes fotó.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?