A Twitter kirúgott biztonsági főnöke szerint az oldal nemzetbiztonsági kockázatot jelent

A Twitter egykori biztonsági főnöke súlyos dolgokat állít a közösségi mikroblogról, többek között, hogy nem tartja be a biztonsági előírásokat.  

Peiter Zatko, a Twitter kirúgott biztonsági főnöke júliusban azzal vádolta meg a Twittert, hogy az nem tartja be a biztonsági előírásokat és hazudott Elon Musknak a hamis vagy spam fiókokkal kapcsolatban – írja a CNN. Zatko szerint a Twitter mögött egy kaotikusan működő vállalat áll, amelynél tarthatatlan állapotok uralkodnak, és az ott dolgozók közül a megengedettnél többen férnek hozzá a felhasználók érzékeny adataihoz. A szakember azt sem tartja kizártnak, hogy egyes dolgozók külföldi hírszerzőkkel játszanak össze.


Peiter Zatko 2020 novemberétől 2022 januárjáig volt a vállalat biztonsági vezetője. Az 51 éves férfit hivatalosan azért rúgták ki, mert gyenge teljesítményt nyújtott.

A beszámoló szerint a Twitter nem érdekelt abban, hogy felderítse a közösség oldalon aktív kamu profilokat, és ha akarná se tudná megtenni, ugyanis nincsenek meg hozzá a szükséges eszközei. Elon Musk szilícium-völgyi milliárdos áprilisban hátrált ki a Twitter felvásárlásából, miután állítása szerint a cégnek nem sikerült bizonyosságot adnia arról, hogy mely számítások alapján jutott arra a megállapításra, hogy a napi aktív felhasználói bázis kevesebb mint 5 százalékát teszik ki a spam vagy kamu profilok.

Zatko ügyvédje a CNN-nek azt mondta, hogy ügyfele még azelőtt nyújtott be panaszt a cég ellen, hogy Elon Musk felvásárlási ajánlata nyilvánosságra került, és nem vette fel a kapcsolatot az üzletemberrel.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?