Elon Musk nem akar visszapillantó tükröt a Teslákra

Rövid távon automatikus tükörállítást ígér Musk, de a Cybertruck hatótávja 5 százalékot csökken a visszapillantók miatt, ezért hagyná el azokat Musk. 

Egyes embereknek és cégeknek igen merész, és nem feltétlen biztonságos vagy jó elképzelései vannak a közlekedés jövőjéről – persze az idő, a pénz és a lobbi majd eldönti, hogy milyen irányba megyünk tovább. Ami Elon Muskot és a Teslát illeti, a vezérigazgató megígérte, hogy idővel a Tesla autók visszapillantó tükrei majd képesek lesznek automatikusan beállítani magukat (sötétedni is vagy behajtódni), emberi beavatkozás nélkül.


Musk nemrég egy Tesla-sofőr twitteres kérdésre újfent megerősítette, hogy az oldalsó visszapillantó tükrök automatikus konfigurációja terítéken van, már az önvezető autókhoz ezek a kiegészítők Musk szerint feleslegesek.

Musk a múltban többször hangoztatta már, hogy megszabadulna az oldalsó tükröktől, nemrég pedig elmondta, hogy azok nagyjából 5 százalékkal csökkentik autópályán a Cybertruck hatótávját. Így kizárólag az amerikai törvényi előírás miatt vannak az autón. Musk korábban azt mondta, a törvény miatt kötelező, de úgy tervezték, hogy könnyű legyen levenni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Tesla

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?