Újabb csoda a lustáknak: itt az akkumulátoros görkorcsolya

Újabb olyan eszköz kapott elektromos hajtást, amit régebben emberi erővel kellett hajtani, ez pedig a görkorcsolya. 

Nem kell túl sokat gondolkodni azon, hogy belássuk, számos olyan eszköz van, ami a létét az emberi lustaságnak köszönheti. Elég, ha csak bármilyen távirányítóra gondolunk, hiszen ezek mindegyike azt a célt szolgálja, hogy ne kelljen megmozdulnunk. Vagy egy másik szegmenset vizsgálva említhetjük az elektromos kerékpárokat, vagy rollereket. Mindkettő közös tulajdonsága, hogy használatához egykor erőkifejtésre volt szükség, most meg viszik őket előre az elektronok. És ezzel el is jutunk a görkorcsolya témakörig, azon belül pedig az Escend Blades termékéig, ami nem más, mint egy elektromos görkori.


Ez egy olyan szerkezet, ami egy töltéssel 15 kilométernyi távolságba képes eljuttatni használóját, aki akár 25 km/h sebességgel is száguldhat. Az elvileg mindenfajta felületen használható eszköz képes 20°-os emelkedőkkel is megbirkózni, így még itt sem kell megizzadni a használójának. Az egyenként mindössze bő 2,5 kilogrammos korikat fejenként 400 wattos elektromos motor mozgatja, mégpedig a hátsó kerekek agyhajtásával. A sebességet és az üzemmódot vezeték nélküli irányítással vezérelheti a felhasználó, aki takarékos, ingázó, illetve turbó fokozatok közül választhat. Elvileg saját cipőre is rögzíthető, de az igazi valószínűleg a gyártó által kínált Doop Bots lábbeli. A termék már előrendelhető, mégpedig 756 dollárért, ami jelenleg 312 ezer forintnak felel meg.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?