Újabb (látszat)intézkedéssel próbálja óvni az Instagram a tiniket

A jövőben korlátozni fogja az Instagram a problémás tartalmak megjelenését az új 16 éven aluli felhasználóknál. 

Az Instagram alapértelmezetté teszi legszigorúbb tartalomszűrőjét minden új, 16 éven aluli felhasználónál, és azt javasolja, hogy a már meglévő felhasználók is tegyék ugyanezt – írja az Engadget. A nyár elején a közösségi oldal átnevezte tartalombeállításra vonatkozó menüpontjait, melyekkel az érzékeny tartalmak – erőszak, szex, kozmetikai beavatkozások, stb. – előfordulási mértéke szabható meg.


A beállítás hatással van a tartalmak típusára, amelyet a felhasználók a platformon látnak, beleértve a kereséseket, a hashtageket és a hírfolyamon belüli ajánlásokat. Az Instagram arra is felhívja fiatal felhasználóinak figyelmét, hogy korlátozzák, ki oszthatja meg tartalmaikat, küldhet nekik üzenetet, és mely tartalmaikat láthatják követőik.

Az elmúlt közel egy évben több fiatalokat védő funkciót is bevezetett az Instagram. Ennek oka, hogy tavaly ősszel az oldalt 2012 óta tulajdonló közösségi óriás, a Facebook (mostani nevén Meta Platforms) körül hatalmas káosz alakult ki, miután kiderült: a vállalat sorozatosan visszatartotta arra vonatkozó bizonyítékait, hogy az Instagram rontja felhasználóinak, főként a tinédzser lányoknak az önmagukról alkotott testképét. A vállalat a botrány óta elsősorban a kiskorúakra ártalmas tartalmak és a magas képernyőidő elleni intézkedésekkel próbált szépíteni a helyzeten.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?