A PS5 árát is elérte az infláció

Gyakorlatilag mindenhol megemeli a PlayStation 5 konzol árát a Sony. Az ok? Az infláció. 

Ha nem lenne elég, hogy gyakorlatilag mindennek folyamatosan fölfelé megy az ára, akkor a nagy gyártók formálisan is áremeléseket jelentenek be pluszban. A Sony például közölte, hogy a PlayStation 5 konzol ára gyakorlatilag mindenhol emelkedik, Európában is.


Ez mindkét verzióra érvényes, a Digital Edition mellett a Blu-ray-meghajtósra is. A Sony arra hivatkozik az áremelés kapcsán, hogy kihívást jelent a globális gazdasági környezet, a magas információ és a valutaárfolyamok. A fő cél a PS5 készleteinek feltöltése, ugyanis régóta nehéz szerezni a termékből.

Mostantól viszont az eddigi 500 euró helyett 550 euróért lehet majd, feltéve, hogy tényleg lesz a PS5-ből, és a kereskedők, valamint a skalpolók nem verik fel még jobban az árát… Szakértők szerint mindenesetre nem érinti hátrányosan a Sonyt az áremelés, a PS5 mindenképp igen népszerű.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: TechRadar

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?