A Sony is beszáll a megapixel-háborúba

A jelentések szerint a Sony is beadja a derekát, és a középkategóriában egy 100 megapixeles mobilos kameraszenzorral újít hamarosan. 

Az elmúlt évek csúcsmobiljaiból tudjuk, hogy a több megapixel önmagában valóban nem eredményez jobb képet, ahhoz remek szenzor, remek lencsék és remek algoritmusok kellenek. Ettől függetlenül rohamosan emelik a gyártók a megapixelek számát, az ugyanis jól mutat a reklámokban.


A jelentések szerint már a Sony is beadja a derekát, és a középkategóriában állna elő újdonsággal. A legtöbb középkategóriás készülék 48, 50 vagy 64 megapixeles, jellemzően Samsung szenzort használ. Digital Chat Station szerint ezen változtatna a Sony az IMX800-as szériával.

A Sonynak ez lenne az első 100 megapixeles mobilos kameraszenzora, kifejezetten középkategóriás mobilokhoz. Emellett állítólag az IMX900-as széria is frissül majd, hasonló irányban. Beszélnek róla, hogy a Samsung is mozgolódik, egy minden eddiginél nagyobb szenzorral készülnek.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Sony

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?