Tagadja az Instagram, hogy megosztaná a helyadatainkat

Futótűzként terjedt az a bejegyzés, amely szerint az Instagram megosztja a követőkkel a felhasználók helyadatait. Az Instagram tagadja a vádakat. 

Adam Mosseri, az Instagram vezérigazgatója visszautasította azokat a vádakat, amelyek egy népszerű bejegyzés terjedésével azt állították, hogy az Instagram app követi és megosztja a követőkkel a felhasználók pontos helyadatait.


A bejegyzés egy iOS-es frissítésre és iPhone-okra hivatkozott, igen kevés szakmaisággal, ennek ellenére tömegek hitték el az állításokat, és vonták meg az app helyengedélyeit.

Mosseri felhívta a figyelmet a cég irányelveire, valamint elmagyarázta, hogy a helyadatokat helycímkézésre használják, nem a felhasználók helyzetének megosztására. Vagyis ezúttal sem felkapott közösségi bejegyzésekből érdemes tájékozódni, hanem hivatalos forrásokból és szakértőktől. Ráadásul az iOS és az Android is mutatja, mely appok fértek hozzá a helyzetünkhöz, ezek elérését pedig lekapcsolhatjuk szükség esetén.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Ampfluence

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?