Elon Musk mindent megtesz, hogy végül az ő javára billenjen a mérleg nyelve a Twitter elleni harcban. 

Nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy Peiter Zatko, a Twitter egykori biztonsági főnöke júliusban azzal vádolta meg a közösségi oldalt, hogy nem tartja be a biztonsági előírásokat, így veszélyt jelent saját felhasználóinak személyes adataira, a cég részvényeseire és a nemzetbiztonságra. A januárban menesztett biztonsági vezető azt sem tartja kizártnak, hogy egyes dolgozók külföldi hírszerzőkkel is összejátszanak.

A történtek természetesen Elon Musk malmára hajtják a vizet, aki azután kezdett heves csatározásba a közösségi oldallal, hogy áprilisban visszalépett annak megvásárlásától. A milliárdos saját elmondása szerint azért hátrált ki az üzletből, mert a Twitternek nem sikerült bizonyosságot adnia arról, hogy mely számítások alapján jutott arra a megállapításra, hogy a napi aktív felhasználói bázis kevesebb mint 5 százalékát teszik ki a spam vagy kamu profilok.

A tárgyalások október 17-én indulnak Delaware államban, Musk ügyvédei pedig Peiter Zatkót is beidézték a mikroblog elleni perben. A The Verge által megszerzett dokumentum szerint a milliárdos arra kíváncsi, hogy miként ért véget Zatko hivatali ideje a Twitternél, milyen részvényei vannak a cégben (már ha vannak egyáltalán), illetve olyan dokumentumokat is várnak tőle, amelyekkel bizonyítani tudja, hogy egyes Twitter-dolgozók kapcsolatban álltak külföldi hírszerzőkkel.

Peiter Zatko 2020 novemberétől 2022 januárjáig volt a vállalat biztonsági vezetője. Az 51 éves férfit hivatalosan azért rúgták ki, mert gyenge teljesítményt nyújtott.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!