Kitiltotta Donald Trump közösségi oldalát a Google az Androidról

Donald Trump közösségi appja, a Truth Social jelenlegi formájába nem kerülhet be a Google Play alkalmazásáruházba.

Az indoklás szerint az exelnök közösségi oldala megsérti az alkalmazásbolt irányelveit azzal, hogy olyan tartalmak terjedését is lehetővé teszi, amelyek erőszakra és erőszakos fenyegetésekre buzdítanak – írja a BBC. Trump cége szerint azonban a feléjük irányuló kirekesztés meglehetősen igazságtalan, mivel több olyan alkalmazás is szabadon működhet, melyek súlyosan megsértik a Google szexuális tartalmakra vonatkozó tilalmát és egyéb irányelveit, ezzel szemben a Truth Social zéró toleranciával van ezek irányába.


Trump közösségi oldala egyelőre csak az Apple alkalmazásáruházában érhető el, ahonnan február óta ingyenesen le lehet tölteni. A cég szándékai szerint a jövőben Android-telefonokon is elérhetővé szeretnék tenni a szolgáltatást.

A volt amerikai elnök azután hívta életre a Truth Socialt, hogy kitiltották szinte az összes létező közösségi felületről, miután gyújtó hangulatú beszéde és a közösségi felületen megjelenő posztjai tavaly januárban súlyos zavargáshoz vezettek a Capitoliumnál. Az ostromnak több halálos áldozata és számos sebesültje volt.

Trump papíron a szólásszabadság platformjának szánta a közösségi oldalt, valójában azonban a felhasználóknak számos szabályt kell betartaniuk arra vonatkozóan, hogy mit mondhatnak és mit nem.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?