Némi fogyókúrán esett át a PlayStation 5

Úgy tűnik, érkezőben az új PlayStation 5, ami valamivel könnyebb, mint elődje, de ugyanúgy alig lehet kapni.

Ausztráliában már kapható a PlayStation 5 digitális és lemezes változatának legújabb tagja, ami ha nem is túl jelentős, de mindenképpen megemlítendő súlyvesztésen esett át. A digitális verzió 200 grammal, a lemezes pedig 300 grammal nyom kevesebbet. Természetesen az sem kizárt, hogy a kültakaró alatt is történtek változások, de erről csak akkor lehet majd bizonyságot nyerni, ha valaki fogja magát, és szétszedi a konzolt, vagy a gyártó maga mondja ki az igazságot.  A Sony tavaly hasonló időpontban dobta piacra Ausztráliában az első frissített PS5-öt, ami szintén valamivel könnyebb volt az előző kivitelnél.


Kép: Norway Posts English

Ez azt jelenti, hogy a 2020-as megjelenés óta a digitális PS5 kerek fél kilóval, a lemezes változat súlya pedig 600 grammal csökkent. Tavaly kezdetben voltak olyan aggodalmak, hogy a frissített konzol kisebb hűtőbordája miatt esetleg jobban megszenvedi majd a saját hőtermelését, de végül kiderült, hogy ez szerencsére nem így van, és nem sül meg a munkában. Meg kell említeni, hogy a múlt héten a Sony leleplezte az új, testre szabható PS5 kontrollert, de nem közölt részleteket az áráról vagy arról, hogy mikor jelenik meg. Mindezek mellett megemelte a konzol árát is, de nem globálisan, mivel az Egyesült államokban egyelőre ugyanannyiba kerül, mint korábban. Azt nem tudni, hogy ez a frissített PS5 szélesebb körben elérhető lesz-e, mivel a konzol a megjelenése óta eleve nehezen beszerezhető.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?