Konteósok szerint a CERN kutatói kaput nyitottak a pokolba

Összeesküvés-hívők szerint a CERN tudósai portált nyitottak a pokolba és most démoni teremtményekkel beszélgetnek.

A CERN témája az összeesküvés-elméletek számára eddig is jó táptalajnak bizonyult, az elmúlt hónapokban pedig újra felerősödtek az ezzel kapcsolatos hangok. Három év után a CERN tudósai júliusban újraindították a Nagy Hadronütköztető Atlas detektorát, amellyel tíz évvel ezelőtt a Higgs-bozon részecskét is felfedezték. Több sem kellett a konteó-hívőknek, akik úgy vélik, hogy a részecskegyorsítónak egészen más feladata van a valóságban, mint amit a kutatók sugallanak.


Több, a közösségi médiában felbukkant bejegyzés szerint a július 5-i proton-proton ütközés során a CERN kaput nyitott a pokolba, és a mi világunkra szabadította a démonokat – számolt be az USA Today News. A CERN tudósai természetesen cáfolják a dolgot, szerintük szó sincs ilyenről, nem akarnak kaput nyitni a pokolba, se más dimenziókba, és ha akarnának se tudnának. Dejan Stojkovic, a buffaloi egyetem fizikaprofesszora szerint ahhoz, hogy a jelenlegi technológia segítségégével létrehozzanak akárcsak egy mikroszkopikus méretű fekete lyukat vagy féreglyukat is, akkora gyorsítóra lenne szükség, mint maga az univerzum.

A CERN egyébként a francia Európai Nukleáris Kutatási Szervezet francia megfelelőjének, a Centre Européen pour la Recherche Nucléaire rövidítése. A szervezetet a második világháború után Louis de Broglie Nobel-díjas francia fizikus alapította annak érdekében, hogy a nukleáris kutatások békésebb mederben folyjanak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?