A 2022-es berlini IFA szórakoztatóelektronikai vásárra is elhozta a Huawei a vérnyomásmérésre és EKG-ra is alkalmas Watch D okosórát. 

A kínai gyártó idén év elején mutatta be a hazai piacon a Watch D okosórát, majd néhány hónappal később az is kiderült, hogy a termék megkapta a szükséges engedélyeket, így Európában is forgalmazásra kerülhet. A Huawei az IFA-n is elővette az okosórát, ami azért is érdekes, mert képes mérni a felhasználó vérnyomását, valamint lehetővé teszi az elektrokardiogram (EKG) mérést is.

Az óra természetesen a már ismert egészségügyi funkciókat is hozza, a SpO2- és pulzusfigyelésnek – amelynek részeként beállítható az alacsony véroxigénszint-emlékeztető –, valamint az alvás- és stresszfigyelés funkciónak köszönhetően átfogó egészségügyi asszisztensként is használható.

A vérnyomásmérést leszámítva a Watch GT3 Próhoz képest a legnagyobb különbség egyértelműen a dizájnban keresendő, mivel ennél az óra megalkotásnál egyértelműen az Apple Watch külleme volt az irányadó. Az óra meglehetősen vaskos (51 x 38 x 13,6 mm), nehéznek viszont egyáltalán nem mondható, mindössze 40,9 gramm a súlya.

huawei watch d
Vérnyomást és EKG-t is mér a Huawei Watch D okosóra (Fotó: Huawei)

Hogy pontosan mikor érkezik Európába a Huawei Watch D arról nem tudni, az árat viszont igen: 399 euró lesz, vagyis forintba átszámítva 160 ezer forintot kell majd érte kicsengetni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!