A Huawei bejelentette a vállalat első kifejezetten futóknak készült okosóráját, a Huawei Watch GT Runner modellt, amely szerda óta itthon is kapható. 

A dél-koreai vállalat a Watch GT 2 és Watch GT3 modelljeit követően kifejezetten futóknak készült okos segédeszközt mutatott be, amelyet új technológiákkal is ellátott. Ilyen az új Huawei TruSeenTM 5.0+ pulzusmérő technológia, amely a gyártó ígérete szerint pontos, dinamikus pulzusszám- és véroxigénszint (SpO2) figyelést kínál. Az erőteljes interferencia- és zajcsökkentő kialakítás miatt az okosóra jobban megbirkózik a szabálytalan mozgás okozta zajjal, és javítja a pulzusmérés pontosságát edzés közben, legyen szó jóga, aerobik vagy ugrálóköteles edzésről. A Watch GT Runner az öt fő műholdrendszernek és a beépített GNSS pozicionáló chipnek köszönhetően még pontosabb a helymeghatározásban is.

A rendszer mélyreható elemzést nyújt a felhasználóknak, átfogó képet adva a többi között olyan adatokról, mint az edzés intenzitása, az edzés mennyisége, vagy a regeneráció ideje. Az új futóképesség-mérő rendszer, azaz a Futóképességi-index (RAI – Running Ability Index) pedig lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy objektíven értékeljék futóképességüket.

Huawei Watch GT runner

A HUAWEI TruSport TM edzésprogram segítségével az okosóra a korábbi pulzusszám, tempó, távolság, gyakoriság és egyéb többdimenziós adatokkal kalkulálva az aktuális futóteljesítmény alapján számítja ki a futóképességi-indexet. Emellett egy futóképességi-indexre és edzésterhelésre összpontosító intelligens dinamikus beállítási tervvel is rendelkezik. Ez lehetőséget ad arra, hogy a többi között a fáradtsági szint, az edzési index vagy az aerob/anaerob edzés erőssége alapján, a futók behatóbban tudják elemezni saját állapotukat, és módosíthassák edzéstervüket az eredményeik javításáért.

Az új okosóra légkönnyű anyagok felhasználásával készült: nagy szilárdságú polimerszálas óratestből, valamint ultrakönnyű kerámia előlapból és titánötvözet órakoronából áll. Az óra súlya mindössze 38,5 g, így futás közben alig észrevehető súllyal bír.

A Huawi Watch GT Runner ajánlott fogyasztói ára 109.990 forint, az eszköz a Huawei webáruházában és viszonteladóinál lesz elérhető. Mindazok, akik 2022. március 31-ig vásárolják meg az órát, 12 hónapos Premium tagságot kapnak az adidas Running és adidas Training alkalmazásokban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!