Hamarosan Microsoft HoloLens szemüvegeket használhat az USA hadserege

Az Egyesült Államok hadserege 5000 Microsoft HoloLens kiterjesztett valóság szemüvegre vonatkozó megrendelést írt alá. 

Az Amerikai Védelmi Minisztérium 2021 áprilisban jelentette be, hogy tíz évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Microsofttal, melynek keretében HoloLens szemüvegeket fognak vásárolni a hadsereg katonái számára. A minisztérium közlése szerint azért döntöttek a kiterjesztett valóság szemüvegek mellett, mert azt remélik, hogy a katonák a segítségükkel jobb döntéseket hozhatnak majd, és az információkat is könnyebben tudják megosztani egymással.


A hadsereg tavaly 5000 fejhallgatót rendelt meg a redmondi óriáscégtől, és a sikeres teszteket követően, most kezdetét veheti a termékek kiszállítása – számolt be a Bloomberg. A megállapodás értelmében a hadsereg az előzetes tervek szerint 21,88 milliárd dollár értékben vásárol majd kifejezetten a katonák részére készített kiterjesztett valóság szemüveget.

A Microsoftot többen is kritizálták amiatt, hogy a játékos és tudományos felhasználási területek mellett (többek között a NASA-nál és az egészségügyben is használják a HoloLens-t), a harcászatban is bevetik a cég saját fejlesztésű AR-szemüvegét. A vállalat vezérigazgatója, Satya Nadella 2019 februárjában a demokrácia megvédésével érvelt, szerinte ez az oka annak, amiért úgy döntöttek, hogy nem tartják vissza a HoloLens technológiáját országuk hadseregétől.

hadserege Microsoft HoloLens
(Fotó: Microsoft)

A HoloLens magánszemélyeknek készült változatát 2019-ben Barcelonában, az MWC-n mutatta be a vállalat. Az AR-szemüveg jelenleg 3500 dollárért, azaz átszámítva körülbelül 1.4 millió forintért szerezhető be.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?