Átadták a Bosch új fejlesztőközpontját Budapesten

A 90 ezer négyzetméteren elterülő Bosch Budapest Innovációs Kampusz építési munkálatai 2018-ban kezdődtek meg. 

A 14 ezer négyzetméternyi műszeres kutató- és tesztlabor, egy különleges kültéri tesztpálya és egy csúcstechnológiás óriás tesztcsarnok is megtalálható a komplexumban, melyek a vállalatnál zajló szerteágazó technológiai fejlesztéseket szolgálják. Az új budapesti Bosch kampusz fontos része az 10 000 négyzetméteres műszeres tesztpálya. Itt ellenőrzött körülmények között, a legkülönbözőbb útfelületeken, többféle szimulációs helyzetben tudják mérni és finomhangolni a jövő járműveinek ultrahang-, radar- és kameraalapú vezetéstámogató rendszereit.


A tesztcsarnok akár több kamion egyidejű befogadására is alkalmas, ahol precíziós óriás mérőkamrák segítségével zajlik majd a jövő személy- és tehergépjárműveinek fejlesztése, tesztelése. A tesztcsarnokban a repülőgépiparban és az űrtechnológiában használt speciális berendezések a környezeti rezgéseket teljesen kiszűrve biztosítanak nagy pontosságú mérést a gépjárművek finomszenzorai számára.

A kampusz működéséhez megújuló energiaforrásokat is felhasználnak, nagy hatékonyságú hőszivattyú rendszereket alkalmaznak elsődleges hűtési és fűtési megoldásként, melyeket a jövőben napelemes rendszerek egészítenek majd ki. A  komplexumban található konditerem, zeneszoba és játékterem is.

A Bosch kampusz területét sétányokkal, tavakkal és pihenőszigetekkel színesített zöld park öleli körbe, amit tetőkert egészít ki. A kampusz parkjában több mint 200 új fát, 40 ezer cserjét és évelő növényt, valamint 1,5 hektárnyi füvet és növénytakarót is telepítettek.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?