Jön a Google Térkép új, üzemanyagspórolós funkciója

A Google Térkép új, környezetbarát funkciója megmutatja, melyik az az útvonal, amellyel a legkevesebb üzemanyag-fogyasztással juthatunk el az úti célig. 

Tavaly több környezetbarát funkciót is bejelentett a Google, melyek közül az egyik kifejezetten az autósok számára készült. Az Egyesült Államokban októbertől elérhető funkció nemcsak a legrövidebb útvonalat kínálja fel, hanem azt is, amelyik a legkevesebb üzemanyag elégetésével jár. Ennek kiszámításához mesterséges intelligenciát vet be a cég, amely a legzöldebb útvonal felajánlásakor figyelembe veszi többek között a forgalmat, az út meredekségét és a domborzatot is.


A Google Térkép hasznosnak ígérkező funkcióját most több európai országban, köztük Magyarországon is bevezeti a Google – áll a vállalat közleményében. A környezetbarát útvonalválasztás kezdetben csak a felhasználók egy részének lesz elérhető, de belátható időn belül mindenki számára hozzáférhetővé válik.

A vállalat egyúttal egy másik fejlesztést is bejelentett, amely szintén az autóval közlekedők számára jelenthet segítséget. Az új funkcióval immár a jármű motortípusa is kiválasztható lesz, így az autósok személyre szabott javaslatokat kaphatnak a motornak leginkább megfelelő üzemanyagbarát útvonalakhoz.

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója még október elején jelentette be, hogy jövő évig folyamatosan új funkciókkal készülnek, melyekkel a környezetbarát életmódot szeretnék támogatni. Ennek részeként tavaly októberben elérhetővé tették a vállalat biciklis útvonal-tervezőjét is, amely többek között az útvonal meredekségéről tájékoztatja a két keréken közlekedő felhasználókat.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?