Milliók voltak kíváncsiak II. Erzsébet királynő utolsó repülőútjára

Az elhunyt II. Erzsébet királynő testét szállító C-17 Globemaster repülőgépet milliók követték a FlightRadar24-en. 

II. Erzsébet királynő 70 évnyi uralkodás után, szeptember 8-án hunyt el, és holttestét először Edinburgh-ba szállították, majd onnan tegnap (szeptember 13-án) egy C-17 Globemaster fedélzetén Londonba vitték. Akiket érdekel a polgári repülés, azok tudják, hogy a gépek nyomon követésének legnépszerűbb oldala a FlightRadar 24. Ennek üzemeltetői elmondták, hogy abban a pillanatban, amint II. Erzsébet gépének transzpondere aktív lett, rengeteg ember kívánta követni az útját. Ez alatt hatmillió felhasználót kell érteni, ami az oldal összeomlásához vezetett, de az üzemeltetők igyekeztek kezelni a helyzetet. A szállítógép útját végül 4,79 millió ember tudta követni, és eközben a FlightRadar24 76,2 millió – a járattal kapcsolatos – kérést dolgozott fel.


Kép: LADbible

A gép egyébként a London nyugati részén található Northolt katonai légibázison szállt le, ahonnan a koporsót autóval vitték a palotába. Onnan mai nap megy tovább a Westminster Hallba, és ott is lesz szeptember 19-ig, a temetés napjáig. II. Erzsébet királynőt a Szent György kápolnában helyezik örök nyugalomra, férje, Fülöp herceg mellé. Érdemes megemlíteni, hogy a cikkben szereplő C-17-esről a Királyi Légierő feje, Sir Mike Wigston elmondta, a repülőgép szerte a világon több esetben tett komoly szolgálatokat. Többek között tavaly segített Kabulban, a tálibok elől menekülő több ezer ember evakuálásában. Illetve az orosz invázió kezdetét követően humanitárius segélyt, valamint fegyvereket szállított Ukrajnába.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?