A Twitter orrára koppintottak a szenátorok

A szenátorok arra kérik a Twitter vezérigazgatóját, hogy ne hagyja figyelmen kívül a botrányt okozó egykori biztonsági vezető állításait, miszerint a közösségi mikroblog működése több sebből is vérzik. 

A Twitter eddig nem igazán volt hajlandó részletesebben is foglalkozni a vállalat kirúgott biztonsági főnöke, Peiter Zatko által megszellőztetett terhelő információkkal, melyekből arra lehet következtetni, hogy a közösségi oldal nem tartja be a biztonsági előírásokat, így veszélyt jelent saját felhasználóinak személyes adataira, a cég részvényeseire és a nemzetbiztonságra. A januárban menesztett biztonsági vezető azt sem tartja kizártnak, hogy egyes dolgozók külföldi hírszerzőkkel is összejátszanak.


A szenátus igazságügyi bizottsága most arra kéri a Twitter vezérigazgatóját, a Dorsey-t váltó Parag Agrawalt, hogy foglalkozzon a Zatko által megfogalmazott súlyos vádakkal, amelyeket több szövetségi ügynökséggel és a kongresszussal is megosztott az egykori biztonsági vezető – írja az Engadget. A kérelem állítólag egy nappal azelőtt érkezett be a Twitterhez, hogy Zatko az igazságügyi bizottság meghallgatásán megjelent volna, ahol a Twitter biztonsági vezetőjeként szerzett tapasztalatairól kellett volna beszélnie.

Zatko színrelépése Elon Musknak is jól jött, aki azután kezdett heves csatározásba a közösségi oldallal, hogy áprilisban visszalépett annak megvásárlásától. Az üzletember és a Twitter közötti tárgyalások október 17-én indulnak Delaware államban, Musk ügyvédei pedig Peiter Zatkót is beidézték a mikroblog elleni perben. Tovább bonyolítja az ügyet, hogy Alex Spiro, Elon Musk ügyvédje nemrégiben azt állította: a Twitter 7 millió dollárt fizetett egy informátornak, hogy hallgasson a közösségi oldalon belüli működési problémákról.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?