Mini állvány a mini hifinek

Egy nagyon tetszetős kis mini állvány jött velünk szembe a Muzix audio kínálatában, amelyet kifejezetten Topping minid komponensek számára készítettek.

Az erősítők és D/A konverterek fokozatos fejlődésének köszönhetően egy ideje már betörtek a köztudatba a tényleg mini hifi komponensek. Itt nem a régi idők recsegős műanyag „egybeházas” minihifijeiről van szó, hanem az akár audiofil vásárlói kör számára tervezett, minőségi alkatrészekkel szerelt kicsiny komponensekről.


mini állvány topping rack
És még az elcsatolásról is gondoskodnak a tüske lábaikkal.

Az ezekből épített apró Hi-Fi tornyok akár egy íróasztalon is elférnek és egy számítógépet használva forrásnak, kiválóan zenélhetnek akár hangsugárzót, akár fejhallgatót meghajtva. Csak éppen eddig csak egymás mellett vagy egymásra pakolva lehetett ezeket használni.

Miért jó a mini állvány?

Mivel ebben az esetben tipikusan egy Topping készülékekhez tervezett állványról van szó, maradjunk is ezeknél a készülékeknél. A Topping ugyanis valóban minőségi készülékeket készít, melyek többnyire igényes fém házakat kapnak. Ezek a házak hűtőbordaként is működnek, amennyiben a keletkezett hőt különböző hőhidakkal átvezették rájuk a tervezők, így például több ilyen termék rakásolása némileg mindenképpen megemeli az összhőmérsékletet.

mini állvány topping rack
Így, szétszerelve érkeznek.

Természetesen mivel nem nagyfogyasztókról van szó és még az erősítők is többnyire a takarékosabb D-osztályban tevékenykednek, nem kell itt attól félni, hogy tojást lehet majd sütni a készülékeken, de a magasabb üzemi hőmérséklet mindenképpen hatással lehet a hangminőségre is.

Ezért is jó hír, hogy már akár ezek a kisebb komponensek is szeparálhatóak hifiállványok segítségével, amelyek egyúttal a káros rezgések minimalizálásáról is gondoskodnak.

A Topping például több kis gyöngyszemet vonultatott fel ezen a piacon, nem meglepő módon ugyan kifejezetten a saját komponenseire méretezve őket, de ez nem olyan nagy gond, mert sok hasonló mérető hifi készülék található még ebben a kategóriában.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?